De praktijk

Dao of Wellness is een praktijk voor klassieke Chinese acupunctuur. Naast de reguliere behandelingen kun je hier terecht voor gezichtsverjongende acupunctuur; ook wel Facial Rejuvenation of cosmetische acupunctuur genoemd.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG),  die zijn oorsprong vindt in het Taoïsme. In de TCG draait alles om de levensenergie; qi.  Deze stroomt door het lichaam langs kanalen; ook wel meridianen genoemd. Als de energiestroom verstoord wordt uit dit zich in lichamelijke en/of  geestelijke klachten. Door het plaatsen van dunne naalden in specifieke punten op  de meridianen,  komt de qi in beweging en wordt de balans hersteld. Dit resulteert in het verlichten of verdwijnen van de klachten.

Acupunctuur kan onder andere klachten als gewrichtspijn, slapeloosheid en stress behandelen. Ook kan het ondersteunen bij stoppen met roken en afvallen.

 

Cosmetische acupunctuur: gezichtsverjonging

Als de qi uit balans is kan zich dit ook in het gezicht uiten. Acupunctuur verbetert de bloedsomloop en stofwisseling. En dit heeft een positief effect op onder andere pigmentvlekken (age spots), wallen en een slapper wordende huid.

Er is ook een positief effect op rimpels. De naalden worden rechtstreeks in de rimpels gezet om zo de aanmaak van collageen te stimuleren. Oppervlakkige lijntjes worden op deze wijze opgevuld en diepe rimpels verminderen.

Wij bieden 2 type behandelingen aan:

Acupuncture Facial Rejuvenation

  • Gericht op het verminderen en/of vertragen van de (eerste) tekenen van huidveroudering
  • Combinatie van acupunctuur en massage
  • Geschikt voor onder andere fijne lijnen, rimpels, wallen en pigmentvlekken.
  • Een behandeling duurt gemiddeld 90 minuten

Acupuncture Facial Lifting

  • Gericht op het verbeteren van de spierspanning van de huid met een ‘liftend’ effect als resultaat.
  • Zeer intensieve behandeling in vergelijking tot Facial Rejuvenation; meer naalden en duurt langer (120-180 minuten).
  • Geschikt voor onder andere een onderkin en minder stevige kaaklijn ten gevolge van het slapper worden van de huid.

Voor beide behandelingen geldt, dat voor een duurzaam effect,  er gemiddeld 10 behandelingen nodig zijn.  Het effect kan afhankelijk van leefstijl jaren aanhouden.

 

Leefstijlbegeleiding

In die gevallen waarbij het uitdagend is om jezelf in balans te houden, is het mogelijk om de behandelingen te combineren met coaching. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken of afvallen.

 

Tarieven

Behandeling Eerste Volgende
Consult/intake € 25,00
Acupunctuur € 75,00 € 50,00
Facial Rejuvenation € 145,00 € 120,00
Facial Lifting € 245,00 € 220,00

Bij al onze behandelingen maken wij gebruik van naalden van het Japanse merk SEIRIN, die vervaardigd worden uit de beste kwaliteit staal.  SEIRIN is nummer 1 in de wereld wat betreft het produceren van pijnloze acupunctuurnaalden.

Alle oliën die gebruikt worden voor de massages zijn biologisch.

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong en Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Uw behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed mits u hiervoor aanvullend verzekerd bent.  Het eigen risico is in de aanvullende verzekering niet van toepassing.

Cosmetische acupunctuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Afspraken kunnen uiterlijk tot 1 werkdag van tevoren telefonisch worden geannuleerd. Bij niet tijdig annuleren wordt het gehele bedrag van de behandeling in rekening gebracht.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.